Turpinot pēdējo nedēļu aktīvās diskusijas par tradicionālajiem kūpinājumiem, biedrības “Zemnieku federācija” vadītāja Agita Hauka izteica vajadzību kūpinājumus pasludināt par nacionālu produktu, tādējādi nodrošinot iespējas tos turpināt ražot.
Kā ziņots iepriekš, 2014. gada septembrī stāsies spēkā jaunas Eiropas Komisijas regulas, kuras noteiks mazāku pieļaujamo benzopirēna un citu kaitīgo vielu daudzumu pārtikas produktos. Šīs regulas tika pieņemtas 2011. gadā, tāpēc ražotājiem ir bijuši trīs gadi laika, lai pielāgotos jaunajām prasībām.
Tā kā lielākā daļa ražotāju šīm pārmaiņām nav gatavi, zemnieki kopā ar ministrijas pārstāvjiem gatavojas iesniegt Eiropas Komisijā priekšlikumus, kā pārmainīt regulas tā, lai Latvijas ražotāji var izpildīt prasības.
Jau ziņots, ka kopš 2014. gada sākuma notiek aktīvas diskusijas par to, kā pārmainīt kūpinājumu veidošanas procesu tā, lai tas atbilst veselīgas pārtikas standartiem.