Jau nākamnedēļ, 3. martā, norisināsies biznesa konference “Pārtika un lauksaimniecība 2022”, kurā eksperti diskutēs par svarīgākajām izmaiņām un izaicinājumiem nozarē.
“Pārtikas un lauksaimniecības nozari pēdējā laikā ir ietekmējušas vairākas būtiskas pārmaiņas, tai skaitā arī energokrīze, darbaspēka trūkums, pieaugošās zaļā kursa prasības, pārtikas sadārdzināšanas un, protams, neiztrūkstoša bijusi arī Covid-19 krīze. Konference “Pārtika un lauksaimniecība 2022” sniegs plašāku ieskatu šajos izaicinājumos un tajā, kā ar tiem tikt veiksmīgāk galā,” norāda “Biznesa konferences” projektu vadītāja Elīna Ozola.
Konferencē aicināti piedalīties pārtikas tirgus ķēdēs iesaistītie, pārtikas ražotāji, pārtikas un lauksaimniecības uzņēmumi, lauksaimnieki, kā arī ikviens, kuru interesē aktuālākie jautājumi par būtiskākajām pārtikas tirgus attīstības tendencēm un izmaiņām tuvākajā nākotnē.
Konferencē uzstāsies arī Valsts augu aizsardzības dienesta direktors Vents Ezers, kurš runās par Eiropas Savienības Zaļo kursu un stratēģiju “No lauka līdz galdam” un to, kā jaunās izmaiņas ietekmēs lauksaimniecību nākotnē.
“Eiropas Savienībā tiek aizliegti plaši lietoti augu aizsardzības līdzekļi, taču to vietu pakāpeniski aizņems “zaļākas” alternatīvas. Tas rada vairākus jautājumus, proti, vai lauksaimnieki saimnieko atbildīgi? Un šeit jāsaka, ka ražas kvalitāte, vides un cilvēku drošība lielā mērā ir atkarīga no pareizi izvēlieties augu aizsardzības pasākumiem. Integrētā augu aizsardzība ir ieviešama ikvienā saimniecībā,” savu konferences tēmu ieskicē Vents Ezers.
Konferencē savu dalību ir apstiprinājuši arī tādi referenti kā Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības vadītājs Jānis Šolks, Latvijas Zemnieku federācijas valdes priekšsēdētāja Agita Hauka, Latvijas Agronomu biedrības prezidente Agrita Bite, SIA “Sertifikācijas un testēšanas centrs” (STC) kvalitātes vadītāja Liāna Kivliņa, Lauku atbalsta dienesta pārstāvis Ģirts Krūmiņš, GLOBALG.A.P. vadošo klientu tehniskā menedžere Latvijā, Krievijā, Centrālāzijā – Edīte Strazdiņa, LLU profesore un Tehnoloģiju un Zināšanu pārneses nodaļas vadītāja Sandra Muižniece-Brasava un “EIT Food Hub Latvia” vadītāja Alina Dolmate.
Plašāka informācija par konferenci >>> https://www.registreties.lv/partika-un-lauksaimnieciba
Publicitātes materiāls