Iedzīvotāju interese par vietu rezervāciju terasēs ir liela, Latvijas Radio intervijā sacīja Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.
“Pieprasījums ir liels gan tādēļ, ka cilvēki terašu atvēršanu ļoti gaidījuši, gan tāpēc, ka ne visas ēdināšanas nozares iestādes tās atvērs,” sacīja Graikste.
Pēc viņas teiktā, aptuveni 70% uzņēmēju atsāks darbu āra terasēs. Savukārt pārējie uzņēmumi, izvērtējot, vai terases atvēršana būs rentabla, savas iespējas nodrošināt terasē apmeklētājiem atbilstošus apstākļus laikapstākļiem un spēju ievērot valdības noteiktos drošības pasākumus, izvēlējušies darbu terasēs neatsākt.
Kā zināms, apstiprinot grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, Saeima lēmusi, ka no š.g. 7. maija pastiprinātos drošības apstākļos tiek atļauts atsākt sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē ārtelpās.
Sniedzot sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē ārtelpās, pakalpojuma sniedzējam jāievēro šādi nosacījumi:
- pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā četras pilngadīgas personas, neskaitot nepilngadīgus bērnus (t.i. līdz 18 gadu vecumam), ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām, taču ne vairāk kā 10 personas kopā (t.i. pieaugušie un bērni);
- tiek nodrošināts vismaz divu metru attālums starp pie dažādiem galdiņiem sēdošajām personām, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena;
- galda piederumus, trauku komplektus un salvetes katram apmeklētājam izsniedz individuāli;
pēc katras ēdienreizes (katra apmeklētāja) galdiņus dezinficē; - sabiedriskās ēdināšanas vietā darbinieki un apmeklētāji lieto mutes un deguna aizsegus uzturēšanās laikā, izņemot laikā, kad sēž pie galda.
Lai novērstu cilvēku pastiprinātu pulcēšanos sabiedriskās ēdināšanas vietās vēlās vakara stundās, tiek noteikts ierobežojums sabiedriskās ēdināšanas vietu darba laikam klātienē ārtelpās – darbu sāk ne agrāk kā plkst. 6.00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 21.00. Sabiedriskās ēdināšanas vietas pēc plkst. 21.00 drīkst izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.